کشت فلفل‌دلمه‌ای در گلخانه هیدروپونیک

ساخت وبلاگ

شاید وقتی صحبت از پرورش محصولات کشاورزی به میان می‌آید، ناخودآگاه به یاد زمین‌های مسطح با ردیف‌هایی از گیاهان کشت‌شده را تصور می‌کنید؛ درست است که بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌ها در جهان با این روش رشد می‌کنند؛ اما خوب است که بدانیم روش‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌توان محصولات را بدون مقدار زیادی زمین و حتی بدون خاک کاشت.
هیدروپونیک روشی نوین در صنعت زراعت است که پایه آن در تاریخ کشورمان ریشه دارد، به‌عبارت‌دیگر روشی که نیاکان ما برای رویاندن سبزه عید به کار می‌گرفتند، همان مبنای کشت هیدروپونیک است.


کشت هیدروپونیک یا آبکشت:
سرچشمه کلمه هیدروپونیک از دو واژه یونانی «hydro» و « pono» که به ترتیب به معنای آب و کارکردن است، نشئت‌گرفته است؛ در واقع واژه هیدروپونیک یادآور کشاورزی بر پایه آب است.
در ایران کلمه آبکشت که همان معنی زراعت با اتکا به آب را می‌دهد نیز مصطلح است.
گیاهان در هیدروپونیک در معرض نورهای گلخانه‌ای و بعضاً مانند علوفه هیدروپونیک در برابر نورهای مصنوعی قرار می‌گیرند تا فرایند فتوسنتز در آنها انجام شود. ریشه‌های گیاهان در این روش زرع در معرض آب قرار می‌گیرند و به ریشه‌ها اجازه می‌دهد تا اکسیژن موردنیاز خود را از آب به‌جای خاک جذب کنند.


کشت فلفل‌دلمه‌ای در گلخانه:
فلفل‌دلمه‌ای یکی از سبزیجاتی است که در سیستم‌های هیدروپونیک گلخانه‌ای می‌توان پرورش داد. از نظر تولیدکنندگان، این گیاه از شرایط محیطی مشابهی مانند گوجه‌فرنگی و بادمجان پیروی می‌کند.
در لیست پنج گیاه برتر برای کشت هیدروپونیک، فلفل‌دلمه‌ای بالاترین سودآوری را دارد و یکی از سبزی‌ها پرمصرف در سراسر دنیاست.
فلفل‌دلمه‌ای هیدروپونیک از نظر طعم و میزان تندی با فلفلی که در فضای باز کشت می‌شود یکسان است؛ اما فاکتورهایی که برای این روش زراعت نوین به کار می‌آید با کشت سنتی کمی متفاوت است.

 

گلخانه هیدروپونیک فلفل‌دلمه‌ای:
یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های کشاورزی به روش هیدروپونیک، استفاده از محیط‌های کنترل شده‌ای؛ مانند گلخانه است.
در کشت سنتی گیاهان با تغییرات اقلیمی، دچار سرمازدگی، سوختن برگ، بی‌آبی و بسیاری از آفت‌های موجود در خاک می‌شوند، درحالی‌که در گلخانه هیدروپونیک فلفل‌دلمه‌ای خبری از این خسارات نیست.
در روش کشت فلفل‌دلمه‌ای در گلخانه با رعایت اصول درست، گیاهان به‌هیچ‌عنوان دچار آسیب نمی‌شوند و به علت عدم استفاده از سموم کشاورزی، محصول نهایی فلفل‌دلمه‌ای کاملاً ارگانیک و سالم است.

کشت فلفل دلمه به روش هیدروپونیک

عوامل مهم در گلخانه هیدروپونیک فلفل‌دلمه‌ای:
نکاتی که در گلخانه هیدروپونیک فلفل‌دلمه‌ای باید در نظر داشت به ترتیب دقت در دما، نور و رطوبت است.
هرکدام از عوامل بالا با دستگاه‌هایی مانند دماسنج، فن، هیتر و رطوبت ساز التراسونیک قابل‌کنترل شدن است.

میزان نور
به‌طورکلی برای کشت فلفل‌دلمه‌ای به روش هیدروپونیک می توان از همان نور خورشید در گلخانه استفاده کرد؛ اما در فصولی مانند تابستان که میزان نوردهی زیاد است باید سقف گلخانه از یک‌لایه رنگ پوشانده شود.

میزان دما
اختلاف دما در شب و روز معمولاً بین 12 درجه است به همین علت بهتر است در هنگام شب برای جلوگیری از شوک دمایی از وسایل گرمایشی مناسب استفاده شود.
برای سیستم سرمایشی نیز وجود پنجره در گلخانه هیدروپونیک فلفل‌دلمه‌ای به همراه فن کفایت می‌کند.

میزان رطوبت
رطوبت یکی از مهم‌ترین پارامترهای رشد در گلخانه‌های هیدروپونیک است. برای رشد فلفل‌دلمه‌ای هیدروپونیک رطوبت در شب نباید کمتر 30 در جهت و در روز بالاتر از 70 درجه نباشد.
اما شاید کلیدی‌ترین عامل در کشت فلفل‌دلمه‌ای در گلخانه هیدروپونیک، دقت در EC و PH آب است که به ترتیب باید اعدادی بین 800/1 و 5/5 داشته باشد.

 

میزان سودآوری گلخانه هیدروپونیک فلفل‌دلمه‌ای:
برای تخمین میزان سودآوری باید در ابتدا به هزینه‌های ساخت پرداخت. گلخانه هیدروپونیک با فضایی زیر 1000 متر، توجیه اقتصادی ندارد. به‌عبارت‌دیگر میزان سوددهی این روش کشت در متراژ بالا بیشتر است.
از طرفی ساخت سازه گلخانه هیدروپونیک با گلخانه معمولی تفاوت چندانی ندارد. هر دو سازه از ستون‌هایی از جنس گالوانیزه و پوشش پلاستیکی ساخته می‌شوند که حدود 70% هزینه ساخت یک گلخانه است.


مصاحبه جامع و کامل شرکت پارس صنعت با گلخانه‌دار فلفل‌دلمه‌ای:
شرکت پارس صنعت برای رفاه بیشتر متقاضیان کشت فلفل‌دلمه‌ای هیدروپونیک، مصاحبه‌ای با آقای مهندس جودکی، رتبه برتر کشت هیدروپونیک در ایران انجام داده است که به بسیاری از سؤالات متداول شما عزیزان پاسخ داده می‌شود.

ویدئوی اول:

در این ویدئوی آقای جودکی در مورد مزایای کشت فلفل‌دلمه‌ای در گلخانه هیدروپونیک توضیحاتی می‌دهند، یکی از نکاتی که ایشان به آن اشاره دارند میزان هزینه کاشت کمتر در مقابل سود بیشتر این محصول است.

آینده کشاورزی در انحصار هیدروپونیک:
اگر بگوییم آینده کشاورزی به روش هیدروپونیک تعلق دارد، بیراه نگفته‌ایم؛ زیرا باتوجه‌به بحران کمبود آب در جهان و عوامل محیط زیستی، این روش کشت یک راه اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.
اما به جز این مسائل مزیت‌هایی مانند روش کشت مدرن‌تر، پیشرفته‌تر، دارای خواص بالاتر و محصولات شکیل‌تر و بهتر دلایل قانع‌کننده‌ای برای شروع این کشت هستند.

برای دریافت مشاوره جهت خرید تجهیزات گلخانه فلفل دلمه ای هیدروپونیک با ما تماس بگیرید پارس صنعت تلاش میکند تا خرید راحت تری داشته باشید.تولید و تامین تجهیزات کشاورزی، صنعتی و خانگی با ارائه مشاوره های تلفنی و انلاین، قیمت های رقابتی و ارسال فوری به سراسر نقاط ایران

وبلاگی...
ما را در سایت وبلاگی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : زهرا zhr201201 بازدید : 94 تاريخ : سه شنبه 17 آبان 1401 ساعت: 2:17